Svendborg
     
 

Fars dag

er en fantastisk dag, især hvis man spørger fædre, ja så er det faktisk årets vigtigste mærkedag! Traditionen med at fejre sin far en hel dag om året, går faktisk ikke ret langt tilbage i tiden. Og det er heller ikke en mærkedag, som har sin oprindelse i Danmark.
Fars dag bliver fejret hvert år den 5. juni i Danmark, men det er dog ikke over hele Verden fars dag ligger fast på d. 5. juni. Fx bliver fars dag i USA i stedet fejret den tredje søndag i juni.

 

Historien bag fars dag

Det hele starter i år 1909, med en enkelt persons ønske om at fejre og hylde sin far. Dette var en kvinde ved navn Sonora Louise Dodd, som kom fra byen Spokane i Washington. Hun blev inspireret af Mors dag, eller helt specifikt blev hun inspireret af en prædiken om Mors dag, i hendes lokale kirke. Hun præsenterede sin ide for den lokale afdeling af “YMCA” og præsteforeningen, hvilket endte med verdens første Fars dag, som blev afholdt d. 19. juni 1910.


Fars dag kom til Danmark i 1935

Det tog Danmark et par årti’er, at adoptere ideen, og i 1935 blev fars dag indført i Danmark. Dog var Danmark ikke de første i Norden til at indføre fars dag. Sverige tog som de første i Norden idéen til sig og gjorde den traditionen fra 1931.
Fars dag har ikke altid været den 5. juni, hvilket skyldes at man i 1949 prøvede at flytte datoen til november. Datoskiftet var med en økonomisk bagtanke, da man troede at fars dag i november, ville øge den lave omsætning november var kendt for. Det slog dog aldrig rigtig igennem og man skiftede hurtigt tilbage til den 5. juni igen.


Fars dag behøves ikke at være en gavedag

Fars dag deler dato med Grundlovsdag, og mange har derfor en tendens til at glemme den. Men på traditionstid.dk synes man, at fars dag er mindst ligeså vigtig som mors dag. Det smukke ved fars dag er, at det faktisk slet ikke kræver den store indsats at få fædre til at føle sig værdsat og fejret. Alt man behøves er, at give lidt af sin dyrebare tid. Lav morgenmad på sengen, planlæg en hyggelig aktivitet, ja muligheder er der altså nok af.
Men vi elsker jo alle sammen at få en gave i ny og næ, og hvis økonomien er til det, så er der masser af gode bud på sjove fars dags gaver.


Gaveideer og inspiration til fars dag 2018

Det er ikke altid lige nemt at finde en gave til sin far, mænd er jo impulsive og er ret gode til selv at købe dét som de lige mangler. Hvad skal man så give ham, hvis det er noget som han ikke mangler, men alligevel bliver glad for? Vi har mange gode og sjove idéer til gaver her i Svendborg Bycenter. Kom ind og gå en tur rundt i butikkerne, så bliver du virkelig inspiretet.


Det vigtigste er at du husker fars dag

Det er forskelligt fra familie til familie, om man giver gaver eller ej. Men i alle tilfælde bør man i hvert fald ønske sin far en god fars dag, du kan ringe, sms’e eller sige det til ham in person.

 

Med venlig hilsen
Svendborg Bycenter.

Af traditionstid.dk
og redigering af Svendborg Bycenter Centerforening.
 
     

 

 

Svendborg Bycenter
Åbningstider Svendborg Bycenter
 
Kontakt Svendborg Bycenter
Link til Svendborg Bycenter på facebook
 
Parkering 10,- kr. pr. time. 156 pladser, hvoraf 4 handicappladser v/elevator. NYT kundevenligt betalingssystem, tjek ind/tjek ud med Dankort.
Link til Svendborg Bycenter på Facebook